dit wordt Landgoed Rorik

Landgoed Rorik wordt een zelfvoorzienend restaurant, kleinschalige camping, biologische landbouw, pluktuin, wijngaard en vogelweide. 

Op dit moment wordt er volop gewerkt aan de realisatie; de eerste groente komt van het land, onze kippen scharrelen alvast tussen de oude fruitrassen, de contouren van de wijngaard zijn al zichtbaar, de camping is aanstaande en de wal en gracht rondom het hart van Rorik zijn gegraven. 

 

Straks kan je bij Rorik biologisch eten uit eigen tuin, slapen in een stomp boerderij, genieten van de rust bij een knapperend haardvuur of in een hangmat aan de waterkant.

voor nu

Fiets eens langs, volg ons op Instagram, kom iets ruilen en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

de missie van Rorik

 

Bij Landgoed Rorik ontwikkelt een team van ondernemers een nieuw landbouw- en recreatiemodel waarin duurzaamheid, circulariteit en gemeenschapszin centraal staan. Alle functies van het land worden ingezet waarbij ecologisch beheer voorop staat. 

de visie van Rorik

 

Landgoed Rorik is de duurzame maak-, werk- en recreatieplek waar we een zo divers mogelijk publiek aanspreken en stimuleren verantwoordelijk met natuur om te gaan. De plek waar we de historische cultureel-sociale verbinding tussen stad en natuurlijk buitengebied versterken en laten zien hoe de mens de natuur kan waarderen, begrijpen en beleven.

C71A1646_HR.JPG
de plannen

In 2018 schreef Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer een tender uit voor het recreatiegebied De Buitenlanden. Studio Valkenier heeft de tender gewonnen voor een visie en ontwerp van dit gebied.

Bekijk hier de presentatie met al onze plannen. Toen nog onder de naam Rijk van Rorik.