top of page
SNIPPET11.png

Cirkel van Rorik

Rorik is een duurzaam paradijs waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen op toekomstgrond. Net als in de natuur, draait op Rorik het leven in cirkels. Het restaurant kookt met het voedsel van het landgoed, de restjes gaan naar de varkentjes, en de varkens worden geserveerd in het restaurant. Elke plank, elk kozijn, elke steen brengt een verhaal mee van een vorig leven. Niets wordt besteld, alles is gezocht en gevonden. 

Op Rorik kan je landen, flierefluiten en aarden. Op de camping mag iedereen neerstrijken en genieten van natuur, cultuur, creativiteit en kunst. Op de akkers kan je komen boeren, om na een dag aanpoten met een appel uit de boomgaard in het gras te liggen. Of een zelfgemaakt glas wijn te drinken bij het kampvuur en te genieten van muziek en theater, terwijl de zon langzaam achter de ringwal verdwijnt.

SNIPPET4.png
Dit is
Landgoed Rorik

Achter oude sluisdeuren ligt toekomstgrond. Kippen scharrelen rond, fruitbomen bloesemen, varkens wroeten, groentes groeien, mensen dromen én doen. Met de poten in de klei en de mouwen opgestroopt wordt hier met kennis uit heden en verleden uitgevogeld hoe een duurzame toekomst eruit ziet.

SNIPPET12.png

Geschiedenis

Rorik, de oude Viking, zette vele eeuwen geleden na een reis over woeste wateren voet aan wal hier in Beverwijk. En zoals de oude Vikingen dat deden, bouwde hij een ringwal. Achter de ringwal van Landgoed Rorik ligt een zelfvoorzienend restaurant, kleinschalige camping, biologische akker, pluktuin, wijngaard en vogelweide verscholen. Rorik heeft de tijd, ook als hij het druk heeft. Rorik beweegt en bouwt in het tempo en ritme van de natuur. En in die natuur draait alles rond, zo ook op Rorik.

background vers2.png

Wie is Rorik? Ooit was Rorik een dappere Viking, maar nu is het een groep avontuurlijke ondernemers. Net als de Viking Rorik bouwden zij een ringwal in de polder om zich te beschermen tegen de wind (en heden ten dage ook tegen het geraas van de snelweg), waarbinnen iedereen zich toelegt op zijn of haar specialiteit. Samen bouwen ze aan een innovatief en duurzaam stuk toekomstgrond.

Team Rorik
team
bottom of page