Wie is Rorik? Ooit was Rorik een dappere Viking, maar nu is het een groep avontuurlijke ondernemers. Net als de Viking Rorik bouwden zij een ringwal in de polder om zich te beschermen tegen de wind. Samen bouwen ze aan een innovatief en duurzaam stuk toekomstgrond.
Het begon allemaal met Wouter, Atse en Kasper. Een ondernemer, een campinghouder en een bio-boer.
Na successen als Hanneke's Boom, Schoonschip en De Ceuvel in Amsterdam, viel Wouters oog op dit lege stukje polder. Met zijn Studio Valkenier bracht hij een ontwerp en een visie tot leven, waarin verleden en toekomst elkaar ontmoeten.
Bij jonge randstedeling Kasper begon zijn groene hart al sneller te kloppen tijdens zijn studie ecologie aan de Universiteit van Amsterdam. Later besloot hij de stadse beslommeringen te laten voor wat ze zijn en zich te storten op de kunst van de biologisch dynamische landbouw. Nu zet hij zijn kennis en kunde in als mede-initiatiefnemer van Landgoed Rorik, waar hij een regeneratieve polder ontwikkelt om jaarrond voedsel te kunnen produceren. Je kan bij Kasper een stukje van zijn land pachten, hij verbouwt het voor je en jij krijgt het hele jaar door de groentes van het seizoen, van asperges in het voorjaar tot alles voor je hutspot in de winter.
Campeerhouder Atse verhuisde samen met vrouw Maartje en hun kinderen Lux en Borre naar de eerste eco-lodge dat op Landgoed Rorik verrees. Geïnspireerd door de filosofie van de grote denker Pippi Langkous -"We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het wel kunnen"-, verlieten zij hun huis in een prachtige oude kerk in Beverwijk en startten met de bouw van hun eco-lodges en camping. Naast nieuwbakken campingbeheerder is Maartje ook facilitator in Deep Democracy en begeleidt ze leiderschapstrajecten. Atse is gewend aan de wind in de haren. Met Outstanding Events organiseert hij sportieve bedrijfsevenementen op het strand van Wijk aan Zee. Op hun Rorik camping werken ze aan een plek waar iedereen zich welkom voelt.
En de chef? Dat is Kees. Liefde gaat bij Kees Elfring door de maag, jouw maag wel te verstaan. Hij cheft bij het restaurant en de bistro van Rorik de mooiste, lekkerste en meest creatieve gerechten in elkaar met de producten van Kasper. Lokaal en circulair is voor Kees het eten van de toekomst, en dat is te zien én te proeven. Uit beide keukens rollen gerechten die inventief gebruik maken van alles wat Landgoed Rorik te bieden heeft.