boomgaard-1.png

Bij de Boomgaard van Rorik brengt boer Kasper oude oerrassen weer tot leven. Appels en peren, zoals je ze nog nooit eerder hebt gegeten dus. Je vindt ze terug in de verspakketten en in de Keuken van Rorik. En in De Pit, het idyllische hart van dit fruitparadijs, is er ruimte voor educatie, theater en samenzijn.

Screenshot 2021-09-09 at 18.17.13.png
appels.png
logo's handgeschreven-04.png
Jij en de boomgaard
new-block.png
C71A1135_HR.JPG

In de Boomgaard van Rorik houdt de natuur zichzelf in evenwicht. Het is een plek waar oude kennis in een nieuw jasje onderdeel is van de landbouw van de toekomst. De Boomgaard is een eigen ecosysteem, waarin alle organismen bijdragen aan het behoudt van de balans. Van vogels en vossen tot de kleinste bacteriën. Allemaal spelen ze een rol.

Op Rorik hebben Anne en Aisha duizenden fruitbomen wortel laten schieten in de Noord-Hollandse polder, waardoor deze gaard in een mooi najaar zo'n 120 ton (dat is dus een whooping 120.000 kilo!) biologische appels en peren oplevert. Je kan ze zelf komen plukken of ze laten toevoegen aan je vers-pakket van Bio-Boer Kasper. En ook in de Winkel van Rorik vind je de appels en peren terug, verwerkt in allerlei heerlijkheden.

new-block.png
Neem een kijkje

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dit filmpje waarin we vertellen over de start van de boomgaard.