Apples in a Crate
De boomgaard verbindt productie, natuur en cultuur

Wij zijn Anne en Aisha, de appel- en perentelers van Rorik

Jaarlijks gaan wij 120 ton appels en peren produceren. Deze zal je terugvinden in de keuken van Rorik, in de groentepakketten van boer Kasper en in appeltaarten bij de lokale bakker

Kom kleien met Beverwijkse polderklei,  volg een schrijfworkshop tussen de appelbomen, laat je voorlezen in het gras... Check hieronder de workshops!

21 augustus (staat verkeerd op de posters - oeps!) sluiten we de zomervakantie af rond een groot vuur.

Schrijfworkshop voor kids

Kinderboekenschrijfster Jonne Kramer leert je spelenderwijs wat de belangrijkste punten in een verhaallijn zijn, en hoe je je hoofdpersonage(s) moet uitdenken. Je gaat naar huis met een mooi zelfbedacht verhaal, dat je thuis nog verder uit kan schrijven!

9 - 14 jaar

8 augustus 2021 10:30 - 12:00

Toegang: gratis

Schrijfworkshop voor volwassenen

Kinderboekenschrijfster Jonne Kramer laat je met speelse opdrachten zien hoe je belangrijke onderdelen van het schrijven kunt oefenen. Ze neemt je mee door de boomgaard om de omgeving met woorden te omschrijven, ze laat zien hoe je verhaallijnen uit kunt denken en geeft je oefeningen mee om writer’s block te voorkomen.

16+

8 augustus 2021 14:00 - 15:30

Toegang: gratis

Theater in de boomgaard

Kom samen met dans- en theaterdocent Barbara Droog twee dagen theater maken tussen de bomen! Laat je inspireren door de gaard, maak je eigen kostuum en voer na afloop jullie zelfgemaakte stuk op!

8 - 16 jr.

donderdag 12 augustus 10:00 - 16:00

&

vrijdag 13 augustus 10:00 - 16:00

Inclusief lunch

Toegang: €45

Kleien met onze polderklei

Beeldend kunstenaar Jan Inti van Delft neemt je mee op klei-avontuur! Boetseer een werkstuk met zelf gedolven klei. Op de afsluitende middag op 21 augustus bakken we de werkstukken in het vuur!

12+

25 juli 12:00 - 15:00

15 augustus 12:00 - 15:00

Toegang: gratis

Voorlezen in de gaard

Samen met Bibliotheek IJmond Noord organiseren we voorleesochtenden tussen de appelbomen! Inschrijven is niet nodig, kom vooral langs!

Ga hier naar de activiteit op de website van de Bibliotheek.

2 - 6 jr.

21 juli, 4 augustus & 18 augustus

10:30 - 11:00

Toegang: gratis

Leer de bodem lezen

Léon is een echte bodemkenner die elke vierkante meter wel iets interessants ontdekt. Hij leert je de basisstappen van een bodemanalyse zodat je de bodem van je eigen tuin, moestuin of landgoed beter kunt lezen. Daarnaast vertelt hij over de natuurhistorie van Beverwijk. Waarom is de grond zoals hij nu is? Hoe zag het gebied er vroeger uit? Ga mee op deze natuurhistorische reis en kijk nooit meer hetzelfde naar de grond onder je voeten.

16+

vrijdag 30 juli, vrijdag 6 augustus

15:30 - 17:30

Toegang: gratis

Maak haiku's in de natuur!

Martine Winkel neemt je mee de boomgaard in en laat je zien hoe je een haiku kunt maken geïnspireerd op de natuur. Haiku is een Japanse gedichtvorm die in traditionele zin een ogenblikervaring deelt. Doe je mee?

16+

Zondag 1 augustus, zondag 15 augustus

10:00 - 12:00

Toegang:: gratis

*De toegang van al deze activiteiten is gratis. Dit omdat we iedereen een leuke en leerzame zomer wensen in onze gaard!

Wel kunnen we donaties heel goed gebruiken. We zijn een jonge boomgaard en alle opbrengsten gaan direct in het onderhoud en de verdere opbouw van de boomgaard.

Zomer op Boomgaard Rorik

Fruit plukken van je eigen boom?

Lease jouw boom op Boomgaard Rorik. Voor 35 euro per jaar pluk jij de appels en/of peren van je eigen boom. Beleef jouw boom door de seizoenen heen en zie hoe knoppen bloemen worden en bloemen vruchten!

Kom je klussen?

Zin om je handen uit de mouwen te steken? Wij hebben een boomgaard vol plannen. 

Kun je ons aan spullen helpen? 

We zoeken onder andere: werkkleding (overalls) en regenkleding, bloemzaad, plantgoed, fietsen (+cijfersloten!), (bier)tafels en banken en parasols.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle